Preturi contabilitate
Follow Us On Twitter Follow Us On Facebook

Cheltuielile cu protocolul

Articol scris la: 26/02/2014

Conform art. 21 alin. (3), cheltuielile de protocolul in limita unei cote de 2% aplicata asupra diferentei rezultate dintre totalul veniturilor impozabile si totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decat cheltuielile de protocol si cheltuielile cu impozitul pe profit, au deductibilitate limitata.

 

Prin urmare, din cheltuielile totale se scad cheltuielile cu impozitul pe profit curent si amanat, cheltuielile de protocol, cheltuielile aferente veniturilor neimpozabile si din totalul veniturilor se vor scadea veniturile neimpozabile. In cadrul cheltuielilor de protocol, se vor include in calculul profitului impozabil cheltuielile inregistrate cu taxa pe valoare adaugata colectata pentu cadourile oferite ce au o valoare cel putin egala cu 100 lei. Daca valoarea fiecarui cadou oferit in cadrul protocolului este mai mica de 100 lei, nu se va considera livrare de bunuri.

Persoana impozabila este obligata sa demonstreze ca serviciile acordate gratuit in cadrul protocolului sunt realizate in scopuri legate de activitatea economica a acesteia.

 

Asadar, conform Codului Fiscal, cheltuielile cu protocolul sunt deductibile limitat.

 

 

Pentru mai multe informatii va asteptam si pe www.tarifecontabilitate.ro