Preturi contabilitate
Follow Us On Twitter Follow Us On Facebook

Conditii finantare bancara pentru IMM-uri

Articol scris la: 26/11/2013

 

 

Noi tipuri de rating si de clase de risc au fost lansate de catre banci in cadrul tehnicilor de acordare a creditelor pentru IMM-uri.

 

Gradul mare de indatorare a companiilor a determinat o scadere a finantarilor bancare pentru IMM-uri. In prezent banca cere ca IMM-ul sa indeplineasca anumite conditii cum ar fi: in functie de finantarea solicitata sa dispuna de garantii solide si sa fie stabil din punct de vedere financiar, iar planul sau de dezvoltare sa fie bine structurat si cu un viitor previzibil. Printre conditiile cerute de banci se mai cere si o activitate de cel putin 2 ani, firma sa nu aiba datorii sau pierderi. Aceste cerinte se aplica indiferent daca imprumutul este solicitat pe termen lung sau scurt.

Prin urmare, bancile au tendinta de a finanta doar clientii cu rating foarte bun.

 

IMM-urile care doresc un credit prezinta bancilor bilanturile sale contabile, care mai apoi sunt raportate la benchmark pentru a se stabili nivelul de rating al solicitantului.

Daca sunteti o firma veche pe piata in care activati, fara datorii semnificative, cu un numar apreciabil de clienti si cu o capitalzare puternica, atunci aveti sanse semnificative de a obtine un credit

 

Stire redactata de

Lavinia Stan

Conta Radulescu Piata Alba Iulia Nr 7