Preturi contabilitate
Follow Us On Twitter Follow Us On Facebook

PFA nu mai poate infiinta scoli de conducatori auto

Articol scris la: 14/02/2014

In urma noilor reguli publicate de Ministerul Transporturilor ce privesc activitatea scolilor de conducatori auto si de instructori auto,persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale nu mai pot infiinta scoli de conducatori auto.

De la data de 12 februarie 2014, scolile de conducatori auto se vor organiza ca societati comerciale, in cadrul unor regii autonome, la nivelul Ministerului Educatiei, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne sau Ministerului Apararii, care scolarizeaza cursantii penru nevoile proprii.

In vechile dispozitii nu erau reglementate nici regulile de functionare a scolior de conducatori auto.

Conform Ordinului MT 75/2014, scoala de conducatori auto trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- sa functioneze intr-o locatie unica

- sa cuprinda sali de pregatire teoretica

- sa cuprinda sala pentru secretariat si arhiva

- sa aiba grupa sanitar

- pentru categoriile C, CE, C1, C1E, DE, D, D1, D1E, Tr, scoala trebuie sa dispuna si de o sala pentru desfasurarea cursurilor de cunoastere a automobilului.

In ordin sunt cuprinse, de asemenea, normele ce privesc atestarea profesorilor de legislatie rutiera si a instructorilor de conducere auto, normele ce reglemeneaza autorizarea scolilor, precum si programele de scolarizare.

Prin Ordinul 75/2014, se reglementeaza in mod temporar activitatea scolilor de conducatori auto si a instructorilor auto.