Preturi contabilitate
Follow Us On Twitter Follow Us On Facebook

Pretul pretului pentru serviciile de contabilitate

Articol scris la: 14/11/2013

Este cu adevarat regretabil de constatat ca de cele mai multe ori “pretul” platit din cauza unui tarif al serviciilor de contabilitate mic sau foarte mic este de fapt foarte mare.

Cu totii cred ca suntem de acord cu zicala “Cat dai, atata face”. Spunem asta deoarece pretul reflecta calitatea serviciilor de contabilitate.

Gandind intr-o maniera obiectiva am putea sa ne punem intrebarea de ce o firma de contabilitate pretinde un onorariu, iar alta firma de contabilitate un onorariu poate de patru ori mai mare pentru acelasi serviciu. Oare nu este vorba despre acelasi serviciu, de ce o asa diferenta? Nu obtin aceleasi rezultate? Cu siguranta toti detinatorii de societati care si-au cautat la un moment dat servicii de contabilitate si-au pus aceste intrebari. Din pacate, unii au aflat raspunsul la ele nu in cea mai buna conjunctura pentru ei, ci atunci cand s-au vazut in situatia de a nu fi la zi cu contabilitatea societatii lor, cand au aflat ca au amenzi foarte mari de plata, iar enumerarea poate continua. Ei bine, asta se poate intampla atunci cand se face rabat de la calitate in favoarea economisirii catorva banuti. Oare cine ar presta un serviciu, si aici facand referire in mod generic la termenul de serviciu, la aceeasi calitate, dar la un pret mult mai mic decat alt prestator? Intrebarea aceasta trebuie sa fie in mintea tuturor atunci cand avem de ales intre mai multe servicii. O alta problema existenta pe piata serviciilor de contabilitate, iar aceasta consideram ca este cea mai grava, este existenta persoanelor fizice prestatoare de servicii de contabilitate acasa. Nu negam si nu ne indoim de pregatirea profesionala a acestor persoane, dar cum ramane cu obligativitatea lor fata de contabilitatea societatii dumneavostra? Zi de zi ne intalnim cu cazuri in care administratorii de societati se plang de faptul ca s-au bazat pe aceste persoane, iar acum au descoperit ca nu au declaratiie obligatorii depuse la ANAF de perioade foarte mari, sau in cazul unui control pe langa faptul ca societatea lor nu a avut toate actele contabile la zi, aceasta persoana fizica nu i-a putut asista pe timpul controlului sau ca pur si simplu printr-un simplu email li s-a comunicat ca din acel moment nu mai are cine sa se ocupe de contabilitatea afacerii lor. Din pacate, impotriva persoanelor fizice prestatoare de servicii nu se poate face nimic in niciuna dintre aceste situatii din simplul motiv ca cu acestea nu se poate incheia un contract de prestari servicii. Atentie! Raspunderea pentru existenta neregulilor in contabilitate in cazul in care nu exista un contract de prestari servicii la mijloc o poarta administratorul societatii! Numai in cazul in care exista un contract de prestari de servicii responsabilitatea revine prestatorului, prestator care in functie de gradul lui de seriozitate si de bonitate poate repara daunele fara ca administratorul societatii sa suporte vreo cheltuiala.

De aceea este vital pentru bunul mers al societatii dumneavostra, nu numai sa va alegeti un prestator de servicii de contabilitate cu care sa aveti incheiat un contract in acest sens, dar sa si aveti grija ca acesta sa fie unul serios, iar acest aspect nu se poate reflecta in preturi de contabilitate mici

 

Deci…pana la urma care este de faptul pretul?

Va las pe dumneavostra sa concluzionati.